Eu ii zic “sos portocaliu” si cand vine vorba de paste, la noi in casa e sosul impaciuitor intre o iubitoare de sos alb si un pasionat de sos rosu.Il fac mereu din ochi:

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 150ml smantana de gatit
  • 150ml pasta de tomate
  • 1 capatana de usturoi taiat marunt
  • un praf de sare
  • 1 lingura de boia dulce afumata
  • busuioc proaspat
  • 100g parmezan ras
  • 300g paste
  1. Instructiuni
  2. Se fierb pastele in apa cu putina sare, eu am ales spaghete dar se potrivesc cam toate tipurile de paste care absorb bine sosurile
  3. Intre timp intr-o tigaie incinsa puneti cateii de usturoi taiati felii subtiri, turnati o jumatate de cana de apa din oala in care fierb pastele (aceasta va ajuta la ingrosarea sosului)
  4. Lasati la fiert 5 minute si adaugati apoi sosul de tomate. Amestecati continuu si adaugati apoi si smantana de gatit. Cand acestea incep sa fiarba presarati boiaua afumata si sarea.
  5. Cand pastele sunt fierte al dente (nu foarte moi, incat sa le simtit “la dinte” cand muscati) scoteti-le din apa si mutati-le in tigaia cu sos portocaliu, amestecati si opriti focul.
  6. Presarati parmezanul ras si frunze de busuioc proaspat.

Pofta! #DeMancare