Daca ar fi sa aleg intre pasca cu ciocolata si cea cu branza mi-ar fi imposibil, le iubesc pe amandoua. Dar anul acesta mi-am propus un meniu simplu pentru Paste, asa ca am ales o pasca simpla si delicioasa cu o umplutura bogata de ciocolata. Blatul se face extrem de simplu si iese moale si aromat, crema este densa si ciocolatoasa si te face sa mai vrei inca o felie imediat.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 300g faina
  • 10g drojdie uscata
  • 75g de zahar
  • 80ml lapte caldut
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 75g unt la temperatura camerei
  • arome: cate o lingurita de: esenta de vanilie, coaja de lamaie, coaja de portocale
  • Pentru intins aluatul: ulei
  • Pentru umplutua: 350ml smantana
  • 200g ciocolata
  • 2 oua
  • 100g zahar
  • 2 lingurite de esenta de vanilie/rom
  • 2 linguri rase de faina
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a pregati crema, aceasta trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand este turnata peste aluat. Fierbeti pana la topire toate ingredientele in afara de faina si oua.
  3. Cand amestecul s-a racit adaugati cele 2 linguri rase de faina si ouale. Lasati sa se raceasca.
  4. Pregatiti apoi aluatul astfel:
  5. Intr-un bol amestecati faina, zaharul, drojdia si sarea. Adaugati ouale si laptele caldut. Amestecati si apoi adaugati si untul (cate un cubulet pe rand).
    Framantati pana cand obtineti un aluat moale si lipicios.
  6. Cu mainile pudrate cu faina luati aluatul lipicios si modelati o bila mare de aluat pe o suprafata curata, pudrata cu faina. Mutati intr-un bol mare, bine uns cu ulei si acoperiti cu folie sau o panza curata.
  7. Lasati aluatul la dospit aproximativ 1 ora, pana cand devine maleabil si usor de modelat.
  8. Dupa ce aluatul a crescut si crema s-a racit, modelati pasca. Intindeti aluatul pe intreaga suprafata a unei tavi rotunde, inclusiv pe peretii laterali (eu am folosit una de 27cm diametru).
  9. Turnati crema racita peste aluat, mutati in cuptorul preincalzit si coaceti timp de 45-50 de minute la 170C sau pana cand aluatul capata o nuanta auriu maronie si umplutra de ciocolata are mici crapaturi.
  10. Decorati dupa preferinte, fie cu nuci tocate, zahar pudra sau cacao.
  11. Feliati doar dupa racirea completa.