Va povesteam acum cateva zile ca nu as putea sa aleg intre o pasca cu ciocolata si una cu branza.
Anul acesta le-am testat pe ambele si astazi va prezint cea de-a doua reteta pusa la cale impreuna cu Bonami.ro. O pasca simpla, densa, nu foarte dulce, dar aromata cu note de rom, umplutura de ciocolata si fistic sarat.

Noi ne-am bucurat de cate o felie in gradina, la soare, in noul nostru coltisor rustic, cu plante, flori, si mobila din ratan de la Bonami, exact asa cum mi l-am imaginat cand am primit provocarea de a pregati doua tipuri de Pasca.

Le gasiti pe amandoua aici.
Si tot aici am pregatit pentru voi o selectie de produse care sa va ajute sa gatiti si sa decorati o masa de Paste colorata si vesela.

Sper ca de data asta ati gasit soricelul.
­čĄş #MyBonami #DeMancare

Reteta

  • Timp de gatire: 140 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 350g de faina (mai adaugati faina ulterior modelarea pastii)
  • 10g drojdie uscata
  • 150g zahar
  • 100ml lapte caldut
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de vanilie esenta sau extract
  • 3 oua (2 pentru aluat si unul pentru uns la final)
  • 100 ml iaurt
  • 1 lingura ulei
  • Pentru crema: 5 linguri cu varf de faina
  • 350ml smantana grasa
  • 4 oua
  • 200g ciocolata topita
  • 100g de zahar
  • 2 linguri de esenta de rom
  • Pentru topping: fistic copt si sarat
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a pregati aluatul: dizolvati zaharul si drojdia in laptele caldut.
  3. Adaugati peste faina amestecata cu sare.
  4. Adaugati vanilia, optional si coaja rasa de la o portocala bio.
  5. Adaugati 2 dintre oua si iaurtul.
  6. Turnati uleiul si framantati cu mana sau folosind un robot de bucatarie, pana cand obtineti un aluat elastic, omogen si usor lipicios.
  7. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
  8. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, intindeti-l pe o suprafata pudrata cu faina si taiati in 2 bucati egale.
  9. Din prima bucata de aluat pregatiti baza de pasca. Intindeti aluatul pe fundul si peretii unei tavi rotunde (de preferat cu peretii detasabili si tapetata cu hartie de copt).
  10. Cu cea de-a treia bucata de aluat pregatiti decoratiunile pentru pasca, fie ca faceti o impletitura traditionala, frunze sau flori taiate cu forme speciale sau orice idee creativa aveti in minte. Asezati apoi aceste decoratiuni pe marginea pastii.
  11. Pregatiti apoi crema, amestecand intr-un bol smantana, ouale, zaharul, ciocolata topita (nu fierbinte), faina si romul. Adaugati apoi fisticul decojit.
  12. Turnati acest amestec in tava, peste aluat.
  13. Ungeti aluatul de la suprafata cu cel de-al treilea ou bine batut.
  14. Coaceti in cuptorul preincalzit, timp de aproximativ 40-45 de minute la 180C (pe raftul din mijloc al cuptorului preincalzit, cu ventilatia pornita).
  15. Verificati pe parcursul coacerii fara sa deschideti cuptorul. La final puteti face testul scobitorii pentru a va asigura ca aluatul este bine copt. Daca intepati aluatul pana la fund cu o scobitoare si nu ramane nimic pe aceasta odata scoasa, inseamna ca este complet coapta.
  16. Pofta buna si Paste minunat!