Pandispanul acesta cu afine si caise este perfect pentru o orice masa de vara, se face rapid, cu putine ingrediente si umple o tava mare de cuptor cu acest deliciu dulce pe care il puteti adapta cu orice fructe preferati voi. E la fel de bun si cu capsune, afine, zmeura sau prune.
Cum vine caldura, vara si apar toate minunatiile de piersici, caise, visine si cirese, parca incepe sa ni se faca pofta de o felie pufoasa de pandispan cu felii dulci acrisoare de fructe de sezon, de aceasta data eu am folosit caise si afine.
Reteta nu include praf de copt, iar toata pufosenia ca de norisor este data de amestecarea lenta a albusurilor in compozitia de galbenusuri si zahar. Hai sa va arat cat e de usor de facut:
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 8 oua
- 180g zahar tos
- 50ml ulei
- 250g faina
- 1 lingura esenta de vanilie
- Coaja si sucul de la o lamaie
- 400g afine
- 400g caise curatate si taiate in jumatati
- Zahar pudra
- Instructiuni
- Se separa albusurile de galbenusuri.
- Intr-un bol mixati albusurile pana capata consistenta ferma de bezea ferma si lucioasa.
- Intr-un al doilea bol amestecati galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie, uleiul, zeama si coaja de lamaie si faina.
- Adaugati treptat cate putin din albusuri in amestecul de galbenusuri si mixati usor cu o spatula, facand miscari lente de jos in sus.
- Spalati si curatati de samburi piersicile. Apoi le veti felia pentru a le adauga peste aluat.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnati aluatul.
- Peste aluat asezati pe rand feliile de caise si presarati afinele..
- Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C timp de 30 de minute sau pana cand aluatul devine pufos si capata o crusta ferma si aurie la suprafata.
- Dupa ce tarta s-a racit 5-10 minute presarati zahar pudra si portionati in felii, cuburi sau romburi.
[…] practic un pandispan cu cacao. Pentru cake pops deschise la culoare puteti folosi si un blat de pandispan alb ca cel pe care l-am folosit in aceasta reteta sau un blat de banana bread pentru varianta […]