Cum vine caldura, vara si apar toate minunatiile de piersici, caise, visine si cirese, parca incepe sa ni se faca pofta de o felie pufoasa de pandispan cu felii dulci acrisoare de fructe de sezon.
Pandispanul acesta este perfect pentru o masa de weekend, se face rapid, cu putine ingrediente si umple o tava mare de cuptor cu acest deliciu dulce pe care il puteti adapta cu orice fructe preferati voi. E la fel de bun si cu capsune, afine, zmeura sau prune.
Reteta nu include praf de copt, iar toata pufosenia ca de norisor este data de amestecarea lenta a albusurilor in compozitia de galbenusuri si zahar. Hai sa va arat cat e de usor de facut:
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 8 oua
- 180g zahar tos
- 50ml ulei
- 250g faina
- 1 lingura esenta de vanilie
- Coaja si sucul de la o lamaie
- 800g piersici
- Zahar pudra
- Instructiuni
- Se separa albusurile de galbenusuri.
- Intr-un bol mixati albusurile pana capata consistenta ferma de bezea ferma si lucioasa.
- Intr-un al doilea bol amestecati galbenusurile, zaharul, esenta de vanilie, uleiul, zeama si coaja de lamaie si faina.
- Adaugati treptat cate putin din albusuri in amestecul de galbenusuri si mixati usor cu o spatula, facand miscari lente de jos in sus.
- Spalati si curatati de samburi piersicile. Apoi le veti felia pentru a le adauga peste aluat.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnati aluatul.
- Peste aluat asezati pe rand feliile de piersica.
- Coaceti in cuptorul preincalzit la 180C timp de 30 de minute sau pana cand aluatul devine pufos si capata o crusta ferma si aurie la suprafata.
- Dupa ce tarta s-a racit 5-10 minute presarati zahar pudra si portionati in felii, cuburi sau romburi.