Diminetile lenese de weekend sunt si mai placute cu o portie mare de clatite pufoase. Eu le-am facut simple ca sa ne putem bucura de ele si cu toppinguri dulci si cu toppinguri sarate. Se fac rapid, ba chiar puteti lasa aluatul peste noapte in frigider si a doua zi dimineata e gata de gatit. Sunt delicioase cu dulceata preferata, crema de ciocolata si banane si chiar si in combinatie cu branzeturi, oua si legume proaspete. Sunt super versatile si ii vor face fericiti pe toti membrii familiei.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g faina
- 10g praf de copt
- 3 oua
- un praf de sare
- 1 lingurita de zahar
- 400g iaurt (cu un procent cat mai mare de grasime)
- 50g unt topt sau ulei
- Instructiuni
- Intr-un bol mixati toate ingredientele pana cand obtineti un amestec omogen. Acesta trebuie sa aiba o textura consistenta dar cremoasa, sa curga incet din lingura, cam ca un amestec de chec sau pandispan. Daca este prea lichid, mai adaugati faina, daca este prea uscat, mai adaugati putina apa sau iaurt. Consistenta poate fi variabila in functie de dimensiunea oualor.
- Intr-o tigaie antiaderenta bine incinsa turnati cate doua linguri din amestec si incercati sa pastrati o forma rotunda.
- Intoarceti atunci cand pe margini incep sa faca bule si coaceti aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt auriu maronii la suprafata.
- Optional adaugati un strop de ulei sau o bucatica de unt la prajit daca exista riscul de a se lipi de tigaie.
- Repetati cu fiecare clatita si savuratile cu toppingurile preferate.
