Stiti zilele acelea cand totul pare ca e pe repede inainte si nu apuci sa mananci nimic, asa ca vrei ceva rapid, gustos, satios si daca se poate si sanatos. Orezul acesta la tigaie le imbina pe toate, se face rapid, e satios datorita orezului, super aromat datorita parmezanului si bogat in proteine si vitamine datorita nautului si spanacului. O sa va placa sigur.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 150g orez
  • 450ml de apa (mai adaugati daca este necesar)
  • 1 cub concentrat de legume
  • 1 caserola de spanac proaspat
  • 1 conserva de naut (scurs de apa)
  • 50g de unt
  • parmezan ras dupa gust
  • sare si piper dupa gust
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie intinsa si incapatoare turnati uleiul de masline si caliti rapid ceapa tocata marunt. Adaugati orezul si amestecati pana cand ceapa devine aurie.
  3. Adaugati apa si cubul de legume, amestecati bine, ca orezul sa nu se prinda de fundul tigaii. Continuati sa adaugati apa daca orezul a absorbit tot lichidul si inca nu este suficient de moale pe cat va doriti.
  4. Amestecati in continuare pana cand ajungeti la consistenta preferata.
  5. Adaugati untul si parmezanul. Opriti focul.
  6. Dupa ce ati oprit focul adaugati nautul si spanacul. Amestecati si lasati orezul acoperit 3-5 minute inainte de a servi.
  7. Condimentati dupa preferinte si savurati cu extra parmezan.