Ador combinatia aceasta: orez proaspat fiert, spanac calit cu putin unt si mult usturoi, oua prajite cu galbenus moale. Daca mai adaugati si o mana de parmezan ras obtineti cam tot ce e mai bun pe lume. Serios, daca nu ati incercat pana acum combinatia asta, trebuie neaparat sa o faceti. E genul acela de masa care se pregateste in sub 30 de minute si care transforma orice pranz sau cina intr-un festin ca la mama acasa.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 150g orez
  • Pentru orez: 450ml apa
  • 1 cub concentrat de legume bio
  • Pentru spanac: 500g spanac proaspat sau congelat
  • 50g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 linguri de smantana/iaurt grecesc
  • sare si piper dupa gust
  • 4 oua (pentru 2 portii)
  • verdeturi proaspete pentru decor
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a pune la fiert orezul impreuna cu apa si cubul de legume. Luati-l de pe foc cand acesta devine moale si a absorbit tot lichidul.
  3. Intr-o tigaie topiti untul impreuna cu uleiul de masline.
  4. Adaugati ceapa si usturoiul tocat marunt.
  5. Adaugati spanacul si amestecati, acoperiti cu un capac si lasati sa se gateasca pana cand acesta devine moale.
  6. Dupa ce spanacul s-a inmuiat, adaugati sare si piper dupa gust, smantana si optional putina apa daca doriti o consistenta usor mai moale. Adaugati cate putin treptat, pana cand obtineti consistenta perfecta.
  7. Lasati sa fiarba pana incepe sa scada si spanacul devine cremos.
  8. Prajiti sau posati ouale pana cand albusurile sunt complet gatite. Le puteti lasa mai mult daca preferati si galbenusurile ferme.
  9. Intr-o farfurie intinsa asezati orezul, spanacul si ouale.
  10. Optional presarati condimentele preferate, verdeturi proaspete sau parmezan.