Ador combinatia aceasta: orez proaspat fiert, spanac calit cu putin unt si mult usturoi, oua prajite cu galbenus moale. Daca mai adaugati si o mana de parmezan ras obtineti cam tot ce e mai bun pe lume. Serios, daca nu ati incercat pana acum combinatia asta, trebuie neaparat sa o faceti. E genul acela de masa care se pregateste in sub 30 de minute si care transforma orice pranz sau cina intr-un festin ca la mama acasa.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 150g orez
- Pentru orez: 450ml apa
- 1 cub concentrat de legume bio
- Pentru spanac: 500g spanac proaspat sau congelat
- 50g unt
- 1 lingura ulei de masline
- 1 ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 2 linguri de smantana/iaurt grecesc
- sare si piper dupa gust
- 4 oua (pentru 2 portii)
- verdeturi proaspete pentru decor
- Instructiuni
- Incepeti prin a pune la fiert orezul impreuna cu apa si cubul de legume. Luati-l de pe foc cand acesta devine moale si a absorbit tot lichidul.
- Intr-o tigaie topiti untul impreuna cu uleiul de masline.
- Adaugati ceapa si usturoiul tocat marunt.
- Adaugati spanacul si amestecati, acoperiti cu un capac si lasati sa se gateasca pana cand acesta devine moale.
- Dupa ce spanacul s-a inmuiat, adaugati sare si piper dupa gust, smantana si optional putina apa daca doriti o consistenta usor mai moale. Adaugati cate putin treptat, pana cand obtineti consistenta perfecta.
- Lasati sa fiarba pana incepe sa scada si spanacul devine cremos.
- Prajiti sau posati ouale pana cand albusurile sunt complet gatite. Le puteti lasa mai mult daca preferati si galbenusurile ferme.
- Intr-o farfurie intinsa asezati orezul, spanacul si ouale.
- Optional presarati condimentele preferate, verdeturi proaspete sau parmezan.