Daca va plac clatitele pufoase, atunci sigur o sa le iubiti pe acestea: “Oladi” un fel de clatite rusesti moi si aerate, extrem de usor de facut, rapide si gustoase. Va puteti bucura de ele intr-o dimineata de weekend alaturi de toppingurile preferate, fie ele dulci sau sarate. Hai sa va arat cum le facem.

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 250g faina
  • 10g praf de copt
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 200g iaurt (cu un procent cat mai mare de grasime)
  • 200g branza de vaci (nesarata)
  • 1 lingura unt topt sau ulei
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol mixati toate ingredientele pana cand obtineti un amestec omogen. Acesta trebuie sa aiba o textura consistenta dar cremoasa, sa curga incet din lingura, cam ca un amestec de chec sau pandispan. Daca este prea lichid, mai adaugati faina, daca este prea uscat, mai adaugati putina apa sau iaurt. Consistenta poate fi variabila in functie de dimensiunea oualor.
  3. Intr-o tigaie antiaderenta bine incinsa turnati cate o lingura din amestec pentru a forma o clatita Oladi – incercati sa pastrati o forma rotunda.Puteti coace mai multe clatite in acelasi timp in functie de tigaia folosita, important este sa aiba 1cm in jurul lor pentru a creste.
  4. Intoarceti atunci cand pe margini incep sa faca bule si coaceti aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt auriu maronii la suprafata.
  5. Optional adaugati un strop de ulei sau o bucatica de unt la prajit daca exista riscul de a se lipi de tigaie.
  6. Repetati cu fiecare clatita si savuratile cu toppingurile preferate.