Daca iubiti cremele tartinabile pe baza de ciocolata, ca Nutella, dar preferati ceva vegan, fara zahar si infinit mai sanatos, atunci am reteta perfecta de “Nutella” de casa, facuta din doar 4 ingrediente: cacao, curmale, alune de padure si lapte vegetal.

In aceasta reteta va las ingredientele si cantitatile necesare pentru 2 borcane cu acest deliciu, unul pentru voi, unul de facut cadou cuiva drag.

Reteta

  • Timp de gatire: 10 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g alune de padure
  • 50g cacao
  • 200g curmale fara samburi
  • 300ml lapte vegetal
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a coace alunele de padure intr-o tigaie sau tava pana cand acestea isi schimba culoarea si incep sa isi elibereze uleiurile volatile, veti simti un miros delicios de alune de padure rumenite.
  3. Mutati apoi alunele de padure intr-un blender si mixati impreuna cu laptele vegetal, curmalele curatate de samburi si cacao.
  4. Veti obtine un amestec dens si cremos pe care il puteti pastra in borcane pana la 2 saptamani in frigider.
  5. Serviti aceasta crema pe paine prajita, clatite sau in prajiturile preferate.