Mujdeiul e delicios si poate schimba in totalitate un fel de mancare. Se potriveste atat cu felurile de mancare traditionale, dar si cu cele contemporane. Il puteti manca iarna, dar parca vara nu se potriveste ataaat de bine cu temperaturile ridicate, nu? Daca renuntati la ulei si il inlocuiti cu iaurt grecesc veti obtine o varianta mult mai fresh si racoritoare. Iar cateva nuci il vor transforma imediat intr-un sos fancy si apetisant.
Reteta
- Timp de gatire: 10 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 1 capatana de usturoi mare
- 50 g de nuci (eu am folosit un mix cu nuci, caju si fistic)
- 1 lingurita de sare
- 1 crenguta de busuioc proaspat (sau menta)
- 200 ml iaurt grecesc
- Un praf de fulgi de chilli sau boia
- Instructiuni
- Intr-un mojar, sau folosind o razatoare sau un aparat de pisat, maruntit usturoiul pastrand si cateva bucatele mai mari care vor contribui la textura placuta a mujdeiului.
- Adaugati nucile si maruntiti impreuna cu usturoiul.
- Presarati praful de sare si fulgii de chilli sau boia.
- Amestecati si adaugati iaurtul grecesc.
- Taiati marunt busuiocul si adaugati in amestecul de iaurt si usturoi.
- Puneti mujdeiul intr-un borcan sau caserola si lasati-l la frigider minim 30 de minute inainte de a servi pentru un efect super racoritor.