Gustul de fragute imi aminteste de copilarie pentru ca rar le-am mai intalnit in ultimii ani. L-am regasit odata cu primul strop de Sirop de fragute si mi-am dorit sa il scot in evidenta prin aceste mini tarte cu ciocolata alba si jeleu de fragute. Blatul este unul extrem de usor de facut, din biscuiti si unt, dar mai ales fara coacere sau pasi complicati.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 150g biscuiti Petit Beurre
  • 80g unt la temperatura camerei
  • 100g ciocolata alba
  • 50ml Sirop de fragute
  • 180ml apa fierbinte
  • 2foi de gelatina
  • Menta proaspata sau flori pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Folosind un blender maruntiti biscuitii pana se transforma intr-o pulbere fina.
  3. Amestecati pudra de biscuiti cu untul si asezati cate o lingura din pudra in forme de briose.
  4. Presati pudra pe formele de briose pana cand se lipeste perfect, ca un mic blat din biscuiti.
  5. Topiti ciocolata alba la bain marie (intr-un vas pus peste o oala cu apa care fierbe – astfel ciocolata se topeste fara sa se arda, la abur).
  6. Turnati cate o lingura de ciocolata topita peste baza de biscuiti si lasati sa se raceasca.
  7. Intre timp pregatit jeleul: hidratati gelatina in apa rece, pana cand devine moale si apoi adaugati-o intr-un amestec de 180ml apa fierbinte si 50ml Sirop de fragute. Amestecati pana se dizolva complet.
  8. Turnati jeleul peste ciocolata alba racita si lasati din nou sa se raceasca si pastrati la frigider pana cand jeleul se intareste.
  9. Scoateti din formele de briose si decorati dupa preferinte.