Aceste mini tarte cu ciocolata si unt de arahide sunt gata in mai putin de 30 de minute si aveti nevoie de doar 5 ingrediente. Reteta aceasta va salva multe zile in care aveti de pregatit super rapid un desert gustos si elegant.

Pun pariu ca ati vazut deja aceste coji de mini tarte in supermarketurile din apropiere, asa ca data viitoare cand mergi la cumparaturi, cumparati o cutie, nu se stie niciodata cand trebuie sa faceti ceva bun pentru musafiri spontani sau pofticiosii de acasa.

Odata pregatite le puteti pastra la frigider sau chiar le puteti congela si apoi dezgheta la temperatura camerei cand este necesar.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aproximativ 30 de bucati: 1 cutie de coji de mini tarte
  • 150g ciocolata
  • 150g frisca lichida (minim 30% grasime)
  • 2 linguri unt de arahide
  • Pentru topping: fistic, migdale sau alte nuci/fructe
  1. Instructiuni
  2. Maruntiti ciocolata cu un cutit si amestecati-o cu frisca lichida intr-un bol/oala micuta.
  3. Lasati-le sa se topeasca impreuna la bain-marie (la baie de abur, deasupra unei oale cu apa ce fierbe) si amestecati usor.
  4. Cand amestecul este complet topit si omogenizat, adaugati untul de arahide si amestecati pana cand obtineti o crema matasoasa.
  5. Cu o lingura umpleti formele de tarte si decorati cu nucile/fructele preferate.
  6. Lasati-le sa se raceasca si crema sa se intareasca la temperatura camerei.