Va vine sa credeti ca aceste mini pizza sunt 100% vegane? Poti face foarte usor o pizza cu blat pufos, sos de rosii si alternative vegane la branza si carne tocata. Suntem atat de norocosi ca in zilele noastre putem manca atatea bunatati fara sa apelam la carne si lactate, iar rezultatul sa fie intotdeauna delicios. Asa sunt si aceste mini pizza cu care va puteti bucura intreaga familie.
Reteta
- Timp de gatire: 140 min
- Persoane: 8
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 1kg de faina
- 20g de sare
- 600 ml de apa calduta
- 20g de drojdie uscata / 40g de drojdie proaspata
- 400g de carne tocata din plante (eu am folosit tocata din plante de la Verdino)
- 400g de branza vegetala (am folosit branza feta vegetala de la Verdino)
- 1 legatura de geapa verde
- 300g sos de rosii
- 2 linguri de ulei de masline
- busuioc proaspat
- Instructiuni
- Pregatiti aluatul pentru blatul de pizza astfel: Dizolvati drojdia in apa calduta si apoi amestecati cu faina si sarea. Framantati pana cand obtineti un aluat elastic si omogen. Acoperiti si lasati sa creasca timp de o ora.
- Dupa o ora framantati din nou aluatul timp de 2-3 minute si acoperiti pentru inca o ora.
- Impartiti aluatul in 8 (sau in cate pizza planuiti sa faceti). Preincalziti cuptorul la temperatura maxima si intindeti aluatul in cercuri de pizza pe o tava tapetata cu hartie de copt si ulei (eu am copt cate 2-3 pizza pe rand). Daca aluatul este prea lipicios si greu de modelat, picurati putin ulei pe suprafata acestuia si pe blatul de lucru.
- Pe fiecare blat de pizza intindeti pe rand cate 2-3 linguri de sos de rosii..
- Asezati felii de branza vegetala pe fiecare pizza, dar aveti grija sa nu acoperiti tot aluatul. Pentru a creste acesta trebuie sa aiba zone libere. Stropiti apoi cu uleiul de masline si presarati carnea tocata din plante si ceapa verde taiata marunt.
- Lasati la cuptor timp de 15 minute la temperatura maxima sau pana cand capata o culoare aurie, Serviti cu cu sosurile sau condimentele preferate si mult busuic proaspat.