Desertul perfect trebuie sa fie delicios, rapid si cat mai usor de facut, fara o lista infinita de cumparaturi si daca se poate fara coacere. Asa iti ramane mai mult timp sa il poti si savura alaturi de cei dragi.

Ei bine, aceste Mini Cheesecakes au toate “ingredientele” de mai sus.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 150g de biscuiti (eu am folosit Petit Beurre, dar puteti folosi orice biscuiti preferati)
  • aproximativ 50g unt topit (mai adaugati daca este necesar, in functie de cat se uscati sunt biscuitii)
  • 200g crema de branza (nesarata, eu am folosit Crema de branza pufoasa de la Delaco)
  • 100g ciocolata alba topita
  • Fructele preferate pentru topping
  1. Instructiuni
  2. Maruntiti foarte bine biscuitii (puteti sa ii rasniti chiar in blender) pana cand capata o textura fina, aproape fainoasa.
  3. Adaugati peste biscuitii maruntiti untul topit si amestecati pana cand capata o textura lipicioasa, omogena ca de aluat (astfel incat daca apasati, praful de biscuiti sa se lipeasca – mai adaugati unt topit daca este necesar)
  4. Asezati cate doua linguri din acest “aluat” in forme de briose si presati bine bine, astfel veti forma o baza pentru mini cheesecake.
  5. Intr-un bol amestecati crema de branza si ciocolata alba (adaugati indulcitori doar daca este necesar, ciocolata este suficient de dulce).
  6. Folosind un pos, sau o lingura, umpleti formele de briose cu crema de branza si ciocolata alba.
  7. Decorati cu fructele preferate si lasati sa se raceasca la frigider minim 2 ore inainte de a scoate din forme.