Madlenele sunt un desert frantuzesc elegant si delicat, pufoase si cu o textura extrem de frageda care pare ca ti se topeste in gura. Am fost mereu fascinata de frumusetea si simplitatea lor, de gustul bogat si untos in ceva atat de mic si aerat, dar nu m-am gandit niciodata sa incerc sa le fac si eu acasa. Recunosc ca imi parea un proces complicat, dar am fost uimita sa vad ca de fapt sunt extrem de usor de facut. Nu va faceti griji daca nu aveti forme speciale, le puteti face chiar si in forma de briose. Gustul va fi la fel de bun. Hai sa va arat cum le-am facut.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 4 oua
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingura extract de vanilie
- 10g praf de copt
- 120g unt la temperatura camerei
- 100g zahar
- 150g faina
- un praf de sare
- extra zahar pudra pentru decor
- Instructiuni
- Intr-un bol mare mixati la viteza maxima toate ingredientele de mai sus (mai putin zaharul pudra). Veti obtine un aluat moale, cremos si aerat.
- Preincalziti cuptorul la 180C.
- Cu o lingura turnati cate putin din aluat in formele speciale, fie de madlene, fie de briose. Asigurati-va ca lasati si spatiu de crestere in forme.
- Coaceti timp de 10-15 minute la 180 C sau mai mult daca le faceti in forme de briose. Acestea trebuie sa aiba o textura poroasa si o nuanta aurie la suprafata atunci cand sunt gata.
- Lasati sa se raceasca complet si decorati cu zahar pudra.