Khachapuri e o pita specifica in Georgia, umpluta cu branza si oua, facuta dintr-un aluat moale si pufos de paine, coapta rapid in cuptor. E extrem de gustoasa si foarte versatila, puteti adauga orice alte toppinguri doriti si cu siguranta va vor face micul dejun sau pranzul mai colorate.
De aceasta data eu am ales sa o umplu cu sos de rosii, mult cascava afumat Delaco, oua si ceapa verde. E minunata cu un sos usor picant pe baza de rosii sau iaurt.
Reteta
- Timp de gatire: 90 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Medie
- Ingrediente
- 500g faina
- 10g drojdie uscata
- 2 lingurite de zahar
- 20ml ulei de masloine
- 350ml apa calduta
- 300ml sos de rosii
- 4 oua
- 400g cascaval afumat Delaco
- 1 ou pentru uns aluatul
- pentru decor: seminte de susan, ceapa verde
- Instructiuni
- Incepeti prin a dizolva drojdia si zaharul in apa calduta.
- Turnati peste faina, adaugati sarea si uleiul si framantati pana obtineti un aluat moale si omogen. Asezati intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti si lasati sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
- Dupa ce aluatul a crescut, impartiti in 4 parti egale pe care le intindeti in 4 benzi lungi egale.
- Asezati benzile de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt (intr-o tava de cuptor puteti coace 2).
- Intindeti pe fiecare banda de aluat cate un sfert din cantitatea de sos de rosii.
- Radeti cascavalul afumat Delaco si presarati peste sos.
- Pliati marginile spre interior si uniti capetele pentru a face varfurile ascutite. Pitele ar trebui sa arate ca niste barcute.
- In mijloc spargeti cate un ou.
- Ungeti marginile pliate ale pitelor cu ou batut si presarati seminte de susan.
- Coaceti timp de 15-20 de minute la 220C sau pana cand aluatul creste si devine auriu, iar ouale sunt complet gatite.
- Presarati ceapa verde tocata marunt.
- Savurati-le calde cu sosul preferat.