Granita e o bautura simpla pe baza de gheata, venita din Sicilia, la care visez in fiecare vara. Nu stiu insa, cum de nu am incercat sa o fac acasa pana acum, pentru ca e mega usor de facut daca folosesti ingredientele potrivite. O sa recunosc ca jumatate din magie e facuta de siropul aromat de fragute de la Sirop.ro, iar cealalta jumatate de gheata. Pentru ca da, aveti nevoie doar de aceste doua ingrediente.

Reteta

  • Timp de gatire: 5 min
  • Persoane: 1
  • Dificultate: Usor
  • INGREDIENTE
  • 1 tavita de cuburi de gheata sau 1 punguta de cuburi de gheata
  • 50ml sirop de fragute
  • 2 felii de lamaie
  • Menta pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Puneti cuburile de gheata intr-un blender si pulsati pentru a transforma gheata in fulgi. Daca nu aveti aceasta functie maruntiti cu blenderul, oprindu-l insa la fiecare 2 secunde. Astfel gheata nu se va topi la fel de usor
  3. Asezati gheata intr-un pahar
  4. Adaugati lamaie si menta
  5. Turnati siropul de fragute si amestecati.