Granita e o bautura simpla pe baza de gheata, venita din Sicilia, la care visez in fiecare vara. Nu stiu insa, cum de nu am incercat sa o fac acasa pana acum, pentru ca e mega usor de facut daca folosesti ingredientele potrivite. O sa recunosc ca jumatate din magie e facuta de siropul aromat de fragute de la Sirop.ro, iar cealalta jumatate de gheata. Pentru ca da, aveti nevoie doar de aceste doua ingrediente.
Reteta
- Timp de gatire: 5 min
- Persoane: 1
- Dificultate: Usor
- INGREDIENTE
- 1 tavita de cuburi de gheata sau 1 punguta de cuburi de gheata
- 50ml sirop de fragute
- 2 felii de lamaie
- Menta pentru decorat
- Instructiuni
- Puneti cuburile de gheata intr-un blender si pulsati pentru a transforma gheata in fulgi. Daca nu aveti aceasta functie maruntiti cu blenderul, oprindu-l insa la fiecare 2 secunde. Astfel gheata nu se va topi la fel de usor
- Asezati gheata intr-un pahar
- Adaugati lamaie si menta
- Turnati siropul de fragute si amestecati.