Am facut un experiment si am incercat reteta de chifle cu iaurt in varianta dulce. Le-am pregatit aproape la fel, am adaugat doar cate un cub de ciocolata in fiecare chifla si sunt sigura ca la fel de bine s-ar potrivi si dulceata. Ce a iesit? Reteta perfecta de gogosi pufoase fara ulei si prajire.

Reteta

  • Timp de gatire: 115
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • INGREDIENTE
  • 350g de faina (mai adaugati faina ulterior la modelarea chiflelor)
  • 10g drojdie uscata – 20g drojdie proaspata
  • 50g zahar
  • 100ml de lapte cald (puteti folosi si lapte vegetal)
  • 1 lingurita de sare
  • 3 oua (2 pentru aluat si unul pentru uns la final)
  • 200ml iaurt
  • 1 lingura de ulei
  • 1 cub de ciocolata pentru fiecare chifla
  1. Instructiuni
  2. Amestecati drojdia, zaharul si laptele caldut si lasati-le sa stea impreuna 10 minute
  3. Puneti faina intr-un bol si amestecati cu laptele, drojdia si zaharul.
  4. Adaugati 2 oua, iaurtul si uleiul.
  5. Framantati pana cand aluatul devine omogen (va ramane in continuare moale si putin lipicios)
  6. Acoperiti si lasati aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul si face multe bule mici (aproximativ o ora)
  7. Pe o suprafata pudrata cu faina modelati sfere din aluatul dospit (puteti obtine 8 chifle mai mici sau 6 mai mari. In centru asezati cate un cub de ciocolata.
  8. Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti pentru inca 30 de minute, timp in care chiflele vor creste.
  9. Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
  10. Acoperiti chiflele cu ultimul ou ramas, batut si amestecat cu 1 lingura de apa.
  11. Lasati la copt 15-20 de minute la 180 de grade, sau pana cand chiflele devin aurii si pufoase.