Daca va plac galustele (sau gombotii) cu prune, sigur o sa va placa si varianta aceasta cu ciocolata. Am descoperit aceasta combinatie chiar in timp ce pregateam reteta traditionala cu prune. Si bine am facut, pentru ca ciocolata topita merge perfect cu aluatul moale si pesmetul crocant cu scortisoara.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 400g cartofi in coaja
  • 150g faina
  • 1 lingura de gris
  • 1 ou
  • Un praf de sare
  • 200g de ciocolata (eu am folosit ciocolata pentru topit, cate un cub in fiecare galusca)
  • 100g pesmet
  • 5 linguri de scortisoara
  • 100g zahar sau zahar brun
  1. Instructiuni
  2. Fierbeti cartofii in coaja (astfel vor fi mai moi si nu vor pierde foarte multa apa) si pisati-i ca pentru piure.
  3. Intr-un bol amestecati faina, grisul, sarea, oul si cartofii pisati pana cand obtineti un aluat moale si omogen.
  4. Impartiti aluatul in functie de dimensiunea cuburilor de ciocolata, nu ar trebui ca aluatul sa fie mai gros de 3-4 mm in jurul ciocolatei.
  5. Faceti mici cercuri de aluat, asezati in mijloc ciocolata si acoperiti cu aluat, modelati sfere pentru a da forma galustelor.
  6. Intr-o oala inalta puneti apa la fiert, cand aceasta incepe sa clocoteasca adaugati pe rand galustele (cate 3-4, aveti grija sa nu fie foarte aglomerate). Scoateti din apa dupa aproximativ 14-15 minute.
  7. Intr-o tigaie rumeniti pesmetul amestecat cu scortisoara, cand acesta devine auriu adaugati si zaharul brun si tavaliti galustile prin acest amestec parfumat.