Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 100g unt de arahide
- 90g miere/sirop de agave
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 ou
- 100g faina si 100g fulgi de ovaz
- 5g praf de copt
- 2 lingurite seminte de chia (optional)
- Extra: 1-2 linguri de apa sau lapte rece pe care le puteti adauga doar in cazul in care aluatul este prea sfaramicios si nu se omogenizeaza
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati toate ingredientele de mai sus fie de mana, fie folosind un robot de bucatarie. Dupa omogenizare acoperiti cu o folie de plastic si lasati sa stea in frigider minim 30 de minute.
- Cu mana modelati bilute din cate o lingura de aluat si asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati sufiecient spatiu intre fursecuri acestea se vor topi in timpul coacerii. Presati usor pentru a le aplatiza putin.
- Preincalziti cuptorul si coaceti timp de 15-20 de minute la 180 de grade sau pana cand fursecurile fac mici crapaturi la suprafata.
- Lasati-le sa se raceasca inainte de a le scoate din tava, cat sunt fierbinti aceste cookies sunt foarte moi datorita untului de arahide.