Am luat aluatul de biscuiti Bunicuta si i-am dat o forma tare dragalasa de ciupercute. O sa le placa mult celor mici si sigur o sa arate bine in cutiute cadou sau pe platouri colorate cu alte fursecuri si dulciuri.
Se fac si extrem de usor & rapid folosind o sticla de apa goala.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 280g faina
- 70ml ulei
- 100g zahar
- 1 ou intreg + 1 galbenus
- 1 lingurita praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat sau 1 lingura esenta de vanilie
- 1 praf de sare
- 1 lingura coaja de lamaie
- 1 lingura coaja de portocale
- Extra: Cacao & Zahar pudra pentru decorat
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele in afara de zaharul pudra.
- Framantati pana obtineti un aluat omogen, ferm si elastic.
- Lasati aluatul sa se odihneasca acoperit 10-15 minute.
- Pe o suprafata curata pudrata cu faina modelati bilute putin mai mari decat gura sticlei de apa pe care o veti folosi.
- Intr-o farfurie puneti 2-3 linguri de cacao, suficient cat sa puteti baga sticla de apa cu gura in pudra aceasta.
- Apasati gura sticlei in mijlocul fiecarei bilute de aluat. Astfel veti da forma piciorusului de ciuperca si veti si colora cu cacao.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezati biscuitii si coaceti la 220C timp de 9-10 minute sau pana cand incep marginile sa se ingalbeneasca.
- Scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet inainte de a pudra cu zahar pudra capacelele de ciupercuta.