Am luat aluatul de biscuiti Bunicuta si i-am dat o forma tare dragalasa de ciupercute. O sa le placa mult celor mici si sigur o sa arate bine in cutiute cadou sau pe platouri colorate cu alte fursecuri si dulciuri.

Se fac si extrem de usor & rapid folosind o sticla de apa goala.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 280g faina
  • 70ml ulei
  • 100g zahar
  • 1 ou intreg + 1 galbenus
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pliculet zahar vanilat sau 1 lingura esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 lingura coaja de portocale
  • Extra: Cacao & Zahar pudra pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele in afara de zaharul pudra.
  3. Framantati pana obtineti un aluat omogen, ferm si elastic.
  4. Lasati aluatul sa se odihneasca acoperit 10-15 minute.
  5. Pe o suprafata curata pudrata cu faina modelati bilute putin mai mari decat gura sticlei de apa pe care o veti folosi.
  6. Intr-o farfurie puneti 2-3 linguri de cacao, suficient cat sa puteti baga sticla de apa cu gura in pudra aceasta.
  7. Apasati gura sticlei in mijlocul fiecarei bilute de aluat. Astfel veti da forma piciorusului de ciuperca si veti si colora cu cacao.
  8. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezati biscuitii si coaceti la 220C timp de 9-10 minute sau pana cand incep marginile sa se ingalbeneasca.
  9. Scoateti din tava si lasati sa se raceasca complet inainte de a pudra cu zahar pudra capacelele de ciupercuta.