Blat pufos si crusta aurie, crocanta, masline mari si suculente in cea mai gustoasa si simpla focaccia pe care ai putea sa o faci acasa cu doar cateva ingrediente si minimul de efort.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 8
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g faina
  • 350ml apa calda
  • 50ml ulei de masline (pentru pus in tava)
  • 10g sare
  • 10g drojdie
  • 250g masline verzi
  • optional: sare grunjoasa de mare
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, apa calda, drojdia si sarea. Framantati manual sau folosind un robot special, pana cand acesta capata o textura omogena si elastica. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
  3. Dupa ce aluatul a crescut suficient, intindeti pe o suprafata pudrata cu faina.
  4. Mutati aluatul intins intr-o tava/tigaie bine unsa cu ulei de masline si stropiti cu inca putin ulei de masline. Acoperiti si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul in tava/tigaie, presati din loc in loc cu degetele, formand mici adancituri.
  6. Asezati maslinele apasand usor cu varful degetelor. Presarati si sarea grunjoasa sau condimentele preferate.
  7. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200C, sau pana cand marginile devin aurii si usor crocante.
  8. Optional: presarati verdeturi, chives sau ceapa verde proaspat tocata.