Focaccia cu branza Cheddar ar putea fi un mod inedit de a servi o paine speciala pe masa voastra de Sarbatori. Pufoasa, satioasa si aromata, acest deliciu ii va incanta pe toti invitatii vostri.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 6
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g faina
  • 350ml apa calda
  • 50ml ulei de masline (pentru pus in tava)
  • 10g sare
  • 10g drojdie
  • 150 g branza Cheddar taiata cubulete mici
  • 50g mix de seminte
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati faina, apa calda, drojdia, sarea, semintele si branza Cheddar. Framantati manual sau folosind un robot special, pana cand acesta capata o textura omogena si elastica. Acoperiti si lasati sa creasca pana cand isi dubleaza volumul.
  3. Dupa ce aluatul a crescut suficient, intindeti pe o suprafata pudrata cu faina.
  4. Mutati aluatul intins intr-o tava/tigaie bine unsa cu ulei de masline si stropiti cu inca putin ulei de masline. Acoperiti si lasati din nou sa creasca pana isi dubleaza volumul.
  5. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul in tava/tigaie, presati din loc in loc cu degetele, formand mici adancituri.
  6. Coaceti in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200C, sau pana cand branza se topeste si marginile devin aurii si usor crocante.
  7. Optional: presarati verdeturi, chives sau ceapa verde proaspat tocata.