Eco challenge accepted! Spune-mi în comentarii cum gătești tu econimic & sustenabil.

Știu deja că mulți dintre voi salvați resturile #DeNearuncat de prin frigider și cămară. Îți faci cumpărăturile în piață? Cunoști producători locali de legume iubite și crescute cu mâinile lor muncite? Sper că nu sari nici peste rafturile cu produse reduse din supermarket.

Când vorbim de “bio” și “cu gust autentic” avem tendința de a ne gândi că e mereu vorba de produse scumpe, pe care nu ni le permitem decât la ocazii speciale. Dar ține de NOI să facem alegerile corecte pentru a mânca colorat și sănătos în timp ce economisim bani.

Cei de la ING m-au provocat și pe mine să vă arăt cum ne-am bucurat în bucătăria noastră de aromele și gustul toamnei, fără să cheltuim sute de lei. Ba chiar susțînându-i pe producătorii locali care muncesc de primăvara până iarnă ca să ne aducă pe tarabe cele mai bune produse.

O roșie mică are gustul mai bun, un dovlecel imperfect e mai crocant și jumătatea aia de ardei uitat în frigider o să aducă fix plusul de aromă de care aveai nevoie.

Hai să vă povestesc despre această tartă de toamnă:

  1. Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt am întins o foaie de foietaj. 
  2. Am așezat un strat generos de caș ardelenesc (300g).
  3. Acum intră în scenă și culorile: straturi de felii din două roșii, o vânătă mică, un dovlecel, un ardei și jumătate, sare și oregano.
  4. Am bătut un ou și am uns bine marginile pliate peste umplutură. Ce a rămas am turnat peste legume.
  5. După 25 de minute la 200C am presărat și o mâna de busuioc din grădină.

A fost de vis și pentru 6 porții am cheltuit aproximativ 28 de lei.

Vă încurajez să încălcați regulile și dacă mai aveți prin frigider resturi de brânzeturi, legume, șuncă, somon etc să le adăugați în această tartă. Va fi și mai bună!

Let’s do this! Toamna această hai să profităm de tot ce au producătorii noștri locali să ne ofere. Veți fi surprinși să regăsiți gustul copilăriei. 

 #paidpartnership #ingromania