Am facut acum cateva saptamani cele mai gustoase eclere cu ciocolata si mi-au mai ramas multe eclere neumplute, asa ca m-am gandit sa le dau un twist la polul opus si sa le umplu cu crema de branza cu verdeturi, rosii cherry, ceapa verde si seminte de susan negru. Au iesit de vis!

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Persoane: 10
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru aluat: 150ml lapte
  • 150ml apa
  • 120g unt gras
  • 250g faina
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura: 300g crema de branza cu verdeata
  • rosii cherry
  • ceapa verde
  • Seminte de susan
  • Extra: orice alte legume sau toppinguri doriti.
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a pune la fiert apa, laptele, sarea si untul. Amestecati si lasati sa fiarba 1 minut dupa ce tot amestecul e complet omogen.
  3. Reduceti focul la minim si adaugati rapid faina. Amestecati cat de repede puteti pana cand obtineti un aluat omogen, pastos si ferm. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
  4. Dupa ce aluatul s-a racit adaugati ouale si mixati rapid. Veti obtine un aluat cremos si lipicios.
  5. Folosind un pos sau o punguta taiata la varf, modelati pe o tava tapetata cu hartie de copt eclerele. Le puteti face lungi, scurte sau chiar rotunde. Puteti corecta capetele eclerelor cu degetul inmuiat in putina apa rece.
  6. Puneti la copt timp de 10 minute la 220C fara ventilatie si apoi inca 15 minute la 180C cu ventilatie.
  7. Dupa ce eclerele s-au copt taiati-le in doua pe lungime.
  8. Folosind un cutit ungeti bine cu crema de branza, umpleti cu rosiile taiate felii, ceapa verde tocata si semintele de susan. Aici mai puteti adauga orice alte branzeturi, mezeluri sau somon, verdeturi sau pesto.
  9. Acopeti cu cea de-a doua jumatate de ecler si pastrati la frigider.