Dovleceii pane sunt foarte usor de facut, dar poate multi dintre voi ezita sa ii pregateasca atunci cand implica ulei si prajit. Worry no more! Am gasit reteta perfecta, fara pic de ulei, pentru dovlecei aurii si crocanti gatiti la cuptor.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor
  • Ingrediente
  • 1 dovlecel mare sau 2 mici
  • 2 oua
  • 200g de pesmet (daca nu aveti pesmet, puteti inlocui cu faina de porumb sau grau
  • 1 lingurita de fulgi de chilli
  • 1 lingurita de oregano
  • 1 Lamaie
  • 1 iaurt grecesc
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita de sare
  1. Instructiuni
  2. Spalati si feliati dovleceii peste care pudrati cate un praf de sare
  3. Amestecati ouale, oregano si fulgii de chilli, treceti apoi fiecare felie de dovlecei prin acest amestec.
  4. Treceti feliile de dovlecel prin pesmet si apoi repetati: inca o data prin oua si inca o data prin pesmet.
  5. Asezati feliile de dovlecel pe o tava tapetata cu hartie de copt
  6. Lasati la copt in cuptorul preincalzit, timp de 15 minute la 200 de grade celsius (in acest timp intoarceti feliile de pe o parte pe alta cand devin aurii)
  7. Serviti cu cativa stropi de lamaie deasupra si alaturi de un sos de iaurt amestecat cu putin sare si cei 5 catei de usturoi dati pe razatoare.