Simplu: folosesti cea mai veche si rezistenta tigaie pe care o ai in bucatarie, aia mai intinsa si care nu lipeste, daca merge la facut clatite sigur e numai buna si pentru turte.
In plus, nu aveti nevoie de multe ingrediente sau cantitati mari, aici eu am folosit un rest de faina #DeNearuncat pe care o mai aveam uitata in bucatarie.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 550g faina
- 350ml apa calduta
- 5g de drojdie uscata sau 10g de drojdie proaspata
- 10g sare
- 2-3 catei de usturoi mai mari
- 1 lingurita de sare grunjoasa
- Patrunjel proaspat
- Instructiuni
- Se amesteca drojdia cu apa calduta pana cand aceasta este complet dizolvata, adaugati treptat faina in timp ce amestecati cu o lingura.
- Adaugati sarea si amestecati (veti obtine un aluat moale si lipicios).
- Acoperiti aluatul si lasati-l sa creasca aproximativ 30 de minute.
- Dupa ce aluatul a dospit suficient, puneti o tigaie non-aderenta la incins pe aragaz, la foc mediu.
- Cu o lingura faceti “buline” de aluat pe tigaie (eu le fac mai micute, de aproximatix 10 cm diametru) pe care le intoarceti imediat ce incep sa devina maronii-aurii si cu mici pete negre, fix ca cele de pe plita.
- Cand sunt gata, frecati-le bine bine cu usturoi pe ambele parti. Stropiti cu ulei si presarati sare & patrunjel