Cum ar fi sa facem cea mai fina si usoara crema de telemea? Si cum ar fi sa o savuram cu o salata colorata de legume proaspete si aromate? Minunat, nu? Dar punem si ceva crocant: chipsuri coapte de lipie si un praf de chili pentru picanteala. Gata! in mai putin de 30 de minute avem un pranz rapid, gustos si sanatos.
Telemeaua de vaca Delaco este perfecta pentru o astfel de crema, nu e prea sarata, e moale si laptoasa, numai buna nu doar pentru salate, dar si pentru sandwichuri, wrapuri si alte gustari.


Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru crema de telemea: 250g Telemea de vaca Delaco
- 50ml apa rece
- 3 linguri de iaurt grecesc
- Pentru salata: 2 rosii
- 1 castravete
- 1 ardei rosu
- 1 ceapa
- 10 masline Kalamata
- Pentru topping: 2 linguri ulei de masline
- 1-2 lipii taiate bucatele mici
- Optional: Oregano si fulgi de chili
- Instructiuni
- Incepeti prin a face crema de telemea astfel: Intr-un blender puneti telemeaua rupta in bucatele mici, adaugati apa, iaurtul si mixati pana cand obtineti o crema fina si omogena.
- Taiati lipia in bucatele mici si coaceti pana cand devine crocanta la 180C in cuptor sau air fryer.
- Intr-un bol intins si putin inalt intindeti crema de telemea, stropiti cu uleiul de masline si optional presarati oregano sau fulgi de chili.
- Adaugati legumele feliate si chipsurile crocante de lipie.


