Voi ce mai coaceti in ultima perioada?

Daca aveti chef de ceva pufos, rumen, cald si usor de facut, atunci am pentru voi o tava de covrigi pufosi cu mac si susan.

O sa fie mai buni ca la brutarie si veti fi asa mandri de voi ca ati reusit sa ii faceti.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g de faina
  • 300ml apa calda
  • un plic de drojdie uscata
  • 20g sare
  • 20g de zahar
  • mac si susan pentru decorat (puteti folosi si alte seminte)
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele in afara de seminte.
  3. Framantati pana cand obtineti un aluat omogen.
  4. Acoperiti si lasati la dospit intr-un loc cald timp de 60 de minute.
  5. Preincalziti cuptorul la 190C.
  6. Pe o suprafata unsa cu putin ulei impartiti aluatul in 9 -10 bucati egale. Impartiti apoi fiecare bucata in doua.
  7. Pentru a face fiecare covrig rulati pe rand cele doua bucati pana cand obtineti fasii lungi de aproximativ 30cm. Impletiti apoi in doua si lipiti cu grija cele doua capete.
  8. Asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti pentru inca 30 de minute, timp in care covrigii vor mai creste putin. Intre timp puneti o oala cu apa la fiert.
  9. Inainte de a baga covrigii in cuptor treceti-i nu mai mult de 10-15 secunde prin apa care fierbe intr-o oala.
  10. Coaceti timp de 30 de minute la 190C sau pana cand capata o nuanta auriu maronie si o crusta lucioasa.