Voi ce mai coaceti in ultima perioada?
Daca aveti chef de ceva pufos, rumen, cald si usor de facut, atunci am pentru voi o tava de covrigi pufosi cu mac si susan.
O sa fie mai buni ca la brutarie si veti fi asa mandri de voi ca ati reusit sa ii faceti.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g de faina
- 300ml apa calda
- un plic de drojdie uscata
- 20g sare
- 20g de zahar
- mac si susan pentru decorat (puteti folosi si alte seminte)
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele in afara de seminte.
- Framantati pana cand obtineti un aluat omogen.
- Acoperiti si lasati la dospit intr-un loc cald timp de 60 de minute.
- Preincalziti cuptorul la 190C.
- Pe o suprafata unsa cu putin ulei impartiti aluatul in 9 -10 bucati egale. Impartiti apoi fiecare bucata in doua.
- Pentru a face fiecare covrig rulati pe rand cele doua bucati pana cand obtineti fasii lungi de aproximativ 30cm. Impletiti apoi in doua si lipiti cu grija cele doua capete.
- Asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti pentru inca 30 de minute, timp in care covrigii vor mai creste putin. Intre timp puneti o oala cu apa la fiert.
- Inainte de a baga covrigii in cuptor treceti-i nu mai mult de 10-15 secunde prin apa care fierbe intr-o oala.
- Coaceti timp de 30 de minute la 190C sau pana cand capata o nuanta auriu maronie si o crusta lucioasa.