Mai e oare nevoie de vreo descriere pentru covrigi? Nu ai cum sa nu ii iubesti si nu ai cum sa nu vrei sa incerci macar o data sa faci reteta aceasta acasa. Sunt atat de usor de facut si atat de moi si aromati. Hai, daca va apucati acum, peste vreo ora aveti 9 covrigi mari si gustosi.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g de faina
- 300ml lapte rece (puteti folosi si lapte vegetal pentru varianta de post/vegana
- 50g unt topit/ ulei de masline
- un plic de drojdie uscata
- 20g sare
- 50g zahar (puteti sari peste zahar daca nu consumati)
- 1 ou (pentru uns inainte de coacere)
- susan pentru decorat (puteti folosi si alte seminte)
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele in afara de ou si seminte.
- Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si nelipicios.
- Acoperiti si lasati la dospit intr-un loc cald timp de 30 de minute.
- Preincalziti cuptorul la 190C.
- Pe o suprafata unsa cu putin ulei impartiti aluatul in 9 -10 bucati egale. Impartiti apoi fiecare bucata in doua.
- Pentru a face fiecare covrig rulati pe rand cele doua bucati pana cand obtineti fasii lungi de aproximativ 30cm. Impletiti apoi in doua si lipiti cu grija cele doua capete.
- Asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti pentru inca 30 de minute, timp in care covrigii vor mai creste putin.
- Ungeti cu oul batut si presarati susanul.
- Coaceti timp de 30 de minute la 190C sau pana cand capata o nuanta auriu maronie si o crusta lucioasa.