Mai e oare nevoie de vreo descriere pentru covrigi? Nu ai cum sa nu ii iubesti si nu ai cum sa nu vrei sa incerci macar o data sa faci reteta aceasta acasa. Sunt atat de usor de facut si atat de moi si aromati. Hai, daca va apucati acum, peste vreo ora aveti 9 covrigi mari si gustosi.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 500g de faina
  • 300ml lapte rece (puteti folosi si lapte vegetal pentru varianta de post/vegana
  • 50g unt topit/ ulei de masline
  • un plic de drojdie uscata
  • 20g sare
  • 50g zahar (puteti sari peste zahar daca nu consumati)
  • 1 ou (pentru uns inainte de coacere)
  • susan pentru decorat (puteti folosi si alte seminte)
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg amestecati toate ingredientele in afara de ou si seminte.
  3. Framantati pana cand obtineti un aluat ferm si nelipicios.
  4. Acoperiti si lasati la dospit intr-un loc cald timp de 30 de minute.
  5. Preincalziti cuptorul la 190C.
  6. Pe o suprafata unsa cu putin ulei impartiti aluatul in 9 -10 bucati egale. Impartiti apoi fiecare bucata in doua.
  7. Pentru a face fiecare covrig rulati pe rand cele doua bucati pana cand obtineti fasii lungi de aproximativ 30cm. Impletiti apoi in doua si lipiti cu grija cele doua capete.
  8. Asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti pentru inca 30 de minute, timp in care covrigii vor mai creste putin.
  9. Ungeti cu oul batut si presarati susanul.
  10. Coaceti timp de 30 de minute la 190C sau pana cand capata o nuanta auriu maronie si o crusta lucioasa.