Le dam un twist modern mult iubitilor covrigei? Da? Hai sa ii facem cu blue cheese atunci, sau orice alta branza cu mucegai va place voua. Vor fi deliciosi si cu Brie, Camembert sau Roquefort si se vor potrivi de minune pe orice platou de branzeturi sau aperitive.
Reteta
- Timp de gatire: 20 min
- Persoane: 2
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 250g faina
- 2 oua
- 150g de branza albastra
- 100g unt
- 10g drojdie uscata
- 1 lingurita de sare
- Extra: Susan pentru decorat
- Instructiuni
- Intr-un bol larg amestecati faina, sarea, drojdia si 1 ou.
- Adaugati untul topit, dar nu fierbinte.
- Sfaramati branza si amestecati cu celelalte ingrediente.
- Framantati pana cand obtineti un aluat omogen.
- Preincalziti cuptorul la 200C si tapetati o tava cu hartie de copt.
- Intindeti aluatul intr-o foaie de 1cm grosime. Taiati apoi covrigeii folosind o forma speciala, un pahar, sau facand fasii lungi de saratele.
- Acoperiti fiecare covrigel cu ou batut, seminte de susan si optional puteti adauga extra branza rasa. Coaceti la 200C timp de 8-9 minute sau pana cand capata o crusta aurie
- Ii puteti pastra intr-un borcan de sticla sau intr-o punguta ziplock dupa racire.