Mi se pare fascinant cum un ingredient simplu si umil ca “borsul” poate transforma un aluat de post cu apa, faina si ulei, in cele mai fragede, pufoase si aromate cornulete. Le-am umplut de aceasta data cu dulceata de mere si dulceata de prune cu nuci. Le-am tavalit bine bine prin zahar pudra si a iesit ceva de vis.
Va arat aici cum am facut si cornulete vegane cu umplutura de curmale si reteta clasica de cornulete cu unt si umplutura de nuca & cacao. Daca va mai tenteaza si o alternativa de cornulete vegane/de post fara umplutura, dar cu aluat sfaramicios si aromat cu nuci, trebuie sa ii incercati pe acestia.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 120ml bors
- 120ml ulei
- 10g drojdie uscata
- coaja de la o lamaie
- 1 lingura esenta de vanilie
- 75g de zahar
- 380g faina
- 250g dulceata preferata (eu am folosit de mere si prune)
- Decorati cu zahar pudra.
- Instructiuni
- Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru aluat.
- Framantati pana cand obtineti un aluat ferm, usor sfaramicios. Inveliti-l in folie si lasati la rece 1 ora.
- Dupa ce aluatul s-a racit impartiti-l in 2 parti egale.
- Pe o suprafata pudrata cu faina intindeti o foaie de aluat subtire si rotunda. Aluatul va fi mai moale decat cel cu lactate, deci va trebui sa il manevrati cu mai mare atentie.
- Cu un cutit taiati fasiile pentru cornulete. Impartiti intai in 4, facand o cruce, apoi mai taiati radial in functie de cat de micute vreti sa fie cornuletele.
- Puneti in mijloc umplutura cu o lingurita si rulati de la exterior spre interior.
- Coaceti timp de 15-20 de minute la 180C.
- Pudrati imediat cu zahar pudra.