Mi se pare fascinant cum un ingredient simplu si umil ca “borsul” poate transforma un aluat de post cu apa, faina si ulei, in cele mai fragede, pufoase si aromate cornulete. Le-am umplut de aceasta data cu dulceata de mere si dulceata de prune cu nuci. Le-am tavalit bine bine prin zahar pudra si a iesit ceva de vis.

Va arat aici cum am facut si cornulete vegane cu umplutura de curmale si reteta clasica de cornulete cu unt si umplutura de nuca & cacao. Daca va mai tenteaza si o alternativa de cornulete vegane/de post fara umplutura, dar cu aluat sfaramicios si aromat cu nuci, trebuie sa ii incercati pe acestia.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 120ml bors
  • 120ml ulei
  • 10g drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 75g de zahar
  • 380g faina
  • 250g dulceata preferata (eu am folosit de mere si prune)
  • Decorati cu zahar pudra.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru aluat.
  3. Framantati pana cand obtineti un aluat ferm, usor sfaramicios. Inveliti-l in folie si lasati la rece 1 ora.
  4. Dupa ce aluatul s-a racit impartiti-l in 2 parti egale.
  5. Pe o suprafata pudrata cu faina intindeti o foaie de aluat subtire si rotunda. Aluatul va fi mai moale decat cel cu lactate, deci va trebui sa il manevrati cu mai mare atentie.
  6. Cu un cutit taiati fasiile pentru cornulete. Impartiti intai in 4, facand o cruce, apoi mai taiati radial in functie de cat de micute vreti sa fie cornuletele.
  7. Puneti in mijloc umplutura cu o lingurita si rulati de la exterior spre interior.
  8. Coaceti timp de 15-20 de minute la 180C.
  9. Pudrati imediat cu zahar pudra.