Cornuletele acestea sunt atat de moi si fragede, incat pare aproape incredibil ca sunt facute cu bors. Da, cu bors, fara pic de oua sau lactate. Aluatul se face extrem de usor, cu ingrediente simple si ieftine si il puteti folosi apoi pentru orice fel de umpluturi preferati, de la rahat turcesc, pana la fructe uscate sau chiar ciocolata. In plus raman proaspete si pufoase pana la o saptamana daca le pastrati in caserole sau pungute cu ziplock.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 120ml bors
  • 120ml ulei
  • 10g drojdie uscata
  • coaja de la o lamaie
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • 75g de zahar
  • 380g faina
  • 250g umplutura preferata: dulceata, rahat turcesc, ciocolata etc
  • Decorati cu zahar pudra.
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati toate ingredientele pentru aluat.
  3. Framantati pana cand obtineti un aluat ferm, usor sfaramicios. Inveliti-l in folie si lasati la rece 1 ora.
  4. Dupa ce aluatul s-a racit impartiti-l in 2 parti egale.
  5. Pe o suprafata pudrata cu faina intindeti o foaie de aluat subtire si rotunda. Aluatul va fi mai moale decat cel cu lactate, deci va trebui sa il manevrati cu mai mare atentie.
  6. Cu un cutit taiati fasiile pentru cornulete. Impartiti intai in 4, facand o cruce, apoi mai taiati radial in functie de cat de micute vreti sa fie cornuletele.
  7. Puneti in mijloc umplutura si rulati de la exterior spre interior.
  8. Coaceti timp de 15-20 de minute la 180C.
  9. Pudrati imediat cu zahar pudra.