Daca tot incercam cu totii sa mancam mai sanatos la inceputul anului, macar sa fie si gustos si colorat. O portie de conopida la cuptor aromata cu tot felul de condimente, sos de soia si ulei de susan e absolut divina langa piureul cremos si rosiile coapte cu usturoi, Trebuie sa le incercati pe toate trei, impreuna sau separat.
Reteta
- Timp de gatire: 40 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- Pentru piure: 6 cartofi fierti (in apa de fiert am adaugat si un cub de legume deshidratate)
- 3 linguri mari de iaurt grecesc sau iaurt vegan/lapte vegetal pentru varianta vegana/de post
- sare dupa gust
- Pentru rosiile coapte: 15-20 de rosii cherry
- 2-3 lingurite de fulgi de usturoi sau 3-4 catei de usturoi pisati
- 2 linguri de ulei de masline
- sare dupa gust
- Pentru conopida la cuptor: 1 conopida medie sau o punga de conopida congelata
- 2 linguri de ulei de susan (sau de masline)
- 3 linguri de sos de soia
- 3 linguri de fulgi de usturoi sau o capatana de usturoi pisata marunt
- 1 lingura de boia dulce
- Parmezan ras sau drojdie inactiva pentru varianta vegana/de post
- Optional: 2-3 linguri de muguri de pin pentru topping.
- Instructiuni
- Intr-un bol larg pisati folosind un mixer cartofii pana cand capata o textura pufoasa, aerata si cremoasa, adaugati apoi iaurtul si sare dupa gust.
- Intr-o oala mare fierbeti timp de 2-3 minute conopida impartita in bucatele mici, cat sa devina usor mai frageda.
- Scurgeti apa si adaugati uleiul, sosul, condimentele si parmezanul/ drojdia inactiva. Amestecati bine si mutati totul intr-o tava de copt tapetata cu harite de copt.
- Coaceti timp de 30 de minute la 180C.
- Intr-o tigaie asezati rosiile cherry si lasati-le sa se coaca pana cand incep sa faca mici crapaturi, atunci opriti focul si adaugati uleiul de masline, sarea si usturoiul.
- Optional: in tigaia incinsa adaugati si mugurii de pin pe care ii incalziti cateva secunde pentru a activa aromele si presarati-i apoi peste conopida si piure.