Cand eram mica eram cea mai mare fana a ciupercutelor cu smantana, dar cu cat am crescut parca am uitat de ele si le-am mancat tot mai rar. Iubeam sa inmoi o bucatica de paine proaspata in sos. Da’ hai ca azi n-am mai rezistat si m-am intors in copilarie, am calit cateva ciupercute si le-am facut un sos cremos de smantana care sigur o sa va placa si voua.
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Persoane: 3
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 500g ciuperci proaspete;
- 5 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1 lingurita de cimbru uscat
- sare si piper dupa gust
- 50g de unt si o lingura de ulei de masline
- marar proaspat
- 300ml smantana lichida
- o cana cu apa (adaugati treptat pana cand sosul capata consistenta dorita)
- Instructiuni
- Intr-o tigaie incinsa topiti untul si amestecati cu uleiul de masline.
- Adaugati pe rand: ceapa si usturoiul tocat. Cand acestea devin aurii adaugati ciupercile taiate in jumatati sau sferturi (in functie de dimensiunile acestora) si presarati sare. Gatiti 5-7 minute sau pana cand ciupercile capata o nuanta auriu-maronie.
- Condimentati cu sare, piper si cimbru
- Turnati smantana lichida si lasati sa se gateasca 1-2 minute. Cand aceasta incepe sa se reduca adaugati treptat putina apa pana cand obtineti consistenta preferata a sosului.
- Lasati sa fiarba inca 5 minute si opriti focul. Adaugati mararul proaspat tocat si amestecati.
- Optional puteti presara parmezan ras, mozzarella sau alte tipuri de branza.