Ciocolata de casa a fost desertul copilariei pentru multi dintre noi si nu se intampla rar sa poftim la acest deliciu dulce, dens si ciocolatos.Am facut si eu acest desert acum cateva zile si mi-a umplut sufletul de bucurie, asa ca mi-am dorit sa impartasesc cu voi reteta mea de ciocolata de casa cu alune de padure crocante. Reteta completa o puteti vedea mai jos:

Reteta

  • Timp de gatire: 40 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 100ml apa
  • 1praf de sare
  • 300g zahar
  • 1 lingura esenta de rom
  • 150g unt
  • 300g lapte praf
  • 50g cacao
  • 100g nuci
  1. Instructiuni
  2. Intr-o craticioara amestecati apa, sarea, esenta de rom, zaharul si amestecati pana cand acestea incep sa fiarba, adaugati apoi si untul si mai lasati sa fiarba 2-3 minute.
  3. Intr-un bol amestecati laptele praf si cacaoa, adaugati si amestecul fierbinte de unt si zahar si amestecati rapid. Puteti folosi chiar si un mixer cu carlig pentru aluat.
  4. Turnati rapid intr-o caserola tapetata cu hartie de copt sau folie de plastic si presati cu mainile usor umezite cu apa rece.
  5. Intr-o tigaie rumeniti 2-3 minute alunele de padure sau alte nuci.
  6. Adaugati-le peste ciocolata de casa si presati cu mainile.
  7. Acoperiti si lasati la rece minim 2 ore inainte de feliere.