Acest festin vegan, bogat in vitamine si proteine, este mai simplu de facut decat v-ati astepta. Un strat generos de orez, acoperit de sosul picant si amestecul de legume colorate, toate intr-un preparat gata de savurat in mai putin de 1 ora.

Am stiut din start ca asta voi gati cand am vazut borcanul de Tofu Bolognese, Orezul integral si Fasolea Neagra de la Vegis.ro

Am mai folosit rosii cherry, porumb si un cub concentrat de legume cu continut redus de sare si bogat in legume deshidratate.

L-am servit fierbinte, cu extra fulgi de chilli si sucul proaspat de lime. A fost delicios!

Reteta

  • Timp de gatire: 50 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 400g fasole neagra din conserva
  • 300g rosii cherry din conserva
  • 300g sos Tofu Bolognese
  • 100g porumb din conserva
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura cimbru
  • 1 lingurita fulgi de chilli
  • 1 cub concentrat de legume
  • 150g orez
  • 500ml apa
  • Lime si verdeturi pentru servire
  1. Instructiuni
  2. Intr-o oala mare fierbeti orezul cu 500ml de apa. Mai adaugat daca doriti o consistenta mai moale.
  3. Intr-o tigaie incinsa caliti in ulei de masline ceapa. Cand aceasta devine aurie adaugati pe rand fasolea, porumbul, rosiile cherry, cubul de concentrat de legume si sosul Tofu Bolognese.
  4. Dupa ce amestecul a fiert 2-3 minute, completati cu apa cat sa acopere legumele si presarati cimbru uscat si fulgii de chilli.
  5. Lasati sa fiarba inca 5 minute.
  6. Asezati un strat de orez, acoperiti cu chilli, presarati verdeturile preferate tocate marunt (eu am pus patrunjel si coriandru) si savurati cu suc de lime sau lamaie.