Daca aveti prin frigider un dovlecel #DeNearuncat cu care nu stiti ce sa faceti, am reteta perfecta pentru voi: Chiftelute de dovlecel, fara ulei, coapte la cuptor, cu multa branza si marar. Se fac super usor si sunt delicioase in sandwichuri, cu un sos gustos de usturoi sau ca garnitura langa un fel principal.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 dovlecel mare
  • jumatate de lingurita de sare
  • 1 ou
  • 200g de branza (puteti folosi telemea sfaramata, parmezan ras, branza de vaca sau de capra)
  • 1 legatura de marar proaspat
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol larg dati pe razatoare dovlecelul bine spalat si presarati sarea.
  3. Amestecati si presati cu mainile dovlecelul ras. Scoateti-l apoi din bol strangandu-i cu mainile pentru ca va lasa multa apa.
  4. Amestecati dovlecelul ras cu un ou, mararul tocat marunt si branza sfaramata sau rasa.
  5. Modelati chiftele plate de 4-5 cm diametru si asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  6. Coaceti timp de 10-15 minute la 180C pe fiecare parte. Deci 20-30 de minute in total si intoarceti chiftelele dupa primele 10 minute. Acestea sunt gata cand sunt bine rumenite pe ambele parti si au marginile maronii.
  7. Savurati-le impreuna cu sosul preferat sau cu o salata proaspata.