Chiflele acestea ies perfect de fiecare data, uneori chiar si daca mai incalc cate o regula din reteta si ma uimesc mereu cu textura lor super moale si pufoasa.
Sunt usor de facut si sunt delicioase cu unt si miere, unt de arahide sau pentru a face cei mai gustosi burgeri.
Reteta
- Timp de gatire: 115
- Persoane: 4
- Dificultate: Usor
- INGREDIENTE
- 350g de faina (mai adaugati faina ulterior la modelarea chiflelor)
- 10g drojdie uscata – 20g drojdie proaspata
- 50g zahar
- 100ml de lapte cald (puteti folosi si lapte vegetal)
- 1 lingurita de sare
- 3 oua (2 pentru aluat si unul pentru uns la final)
- 200ml iaurt
- 1 lingura de ulei
- 2 linguri de seminte de mac si susan
- Instructiuni
- Amestecati drojdia, zaharul si laptele caldut si lasati-le sa stea impreuna 10 minute
- Puneti faina intr-un bol si amestecati cu laptele, drojdia si zaharul.
- Adaugati 2 oua, iaurtul si uleiul.
- Framantati pana cand aluatul devine omogen (va ramane in continuare moale si putin lipicios)
- Acoperiti si lasati aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul si face multe bule mici (aproximativ o ora)
- Pe o suprafata pudrata cu faina modelati sfere din aluatul dospit (puteti obtine 8 chifle mai mici sau 6 mai mari perfecte pentru burgeri)
- Asezati-le pe o tava tapetata cu hartie de copt si acoperiti pentru inca 30 de minute, timp in care chiflele vor creste.
- Preincalziti cuptorul la 180 de grade.
- Acoperiti chiflele cu ultimul ou ramas, batut si amestecat cu 1 lingura de apa.
- Presarati mac si susan si lasati la copt 15-20 de minute la 180 de grade, sau pana cand chiflele devin aurii si pufoase.