Cate felii din acest Cheesecake cu ciocolata ati putea manca?
Ei bine, pun pariu ca, odata ce il vei face chiar tu, vei dori macar o a doua felie dupa ce te-ai bucurat de prima bucata din acest desert decadent, dens si ciocolatos.
Ador cat de bine se imbina stratul cremos facut cu branza pufoasa Delaco si stratul de biscuiti crocant, usor caramelizat, de la baza.
Si se potriveste de vis cu fructe de padure proaspete sau un sirop de caramel. Trebui sa il incercati.

Reteta

  • Timp de gatire: 90 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • Pentru blat: 120g biscuiti maruntit (in blender pana devin asemanatori cu o faina fina)
  • 50g zahar
  • 100g unt topit
  • Pentru crema: 120g ciocolata topita (calda, nu fierbinte)
  • 280g Branza Pufoasa cu smantana Delaco (2 cutiute)
  • 4 oua
  • 100g zahar
  • 30g faina
  • 2 linguri cacao
  • Extra: fructe de padure pentru decorat
  1. Instructiuni
  2. Preincalziti cuptorul la 170C si tapetati o tava rotunda de tort cu hartie de copt si unt (am folosit o tava de 16cm diametru).
  3. Intr-un bol amestecati biscuitii maruntiti, untul si zaharul.
  4. Turnati amestecul in tava rotunda si presati cu mainile pena cand acesta devine un strat ferm, omogen, ca de aluat sfaramicios.
  5. Intr-un bol larg amestecati ingredientele pentru crema: ouale, zaharul, crema de branza, faina, cacao si ciocolata adaugata treptat lingura cu lingura.
  6. Turnati usor amestecul peste blatul de biscuiti.
  7. Mutati tava in cuptorul preincalzit si lasati la copt aproximativ 35-40 de minute sau pana cand prajitura face o crusta ferma la suprafata. Aceasta trebuie insa, sa fie in continuare moale si sa se miste putin atunci cand miscati tava.
  8. Lasati sa se raceasca complet inainte de feliere si decorati cu fructe de padure. In plus eu am mai adaugat un strat generos de crema de ciocolata. Nu e niciodata prea multa, nu?