Checul marmorat merita un twist de toamna, asa ca am adaugat in el dovleac si scortisoara si am facut un Chec Pumpkin Spice nemaipomenit. Moale, usor umed, perfect langa un latte fierbinte. Se face extrem de usor. Merge de minune si feliat, cu cateva lingurite de sirop de dovleac.
Reteta
- Timp de gatire: 50 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 350g faina
- 200g zahar
- 10g praf de copt
- un praf de sare
- 125g iaurt
- 150g de piure de dovleac (copt si blenduit)
- 4 oua
- 20ml ulei/unt topit
- Extra pentru straturile de cacao: 2 linguri de cacao si 1 lingura de scortisoara
- Instructiuni
- Veti avea nevoie de doua boluri. In primul amestecati pana la omogenizare faina, praful de copt, sarea, ouale, iaurtul, uleiul, zaharul si dovleacul.
- Turnati jumatate din amestec in cel de-al doilea bol si amestecati cu scortisoara si cacao.
- Preincalziti cuptorul la 180C si tapetati o tava de chec cu hartie de copt.
- Turnati pe rand in tava: un strat din amestecul cu dovleac, un strat cu cacao si repetati pana ramaneti fara aluat in boluri.
- Coaceti timp de 35-40 de minute la 180C sau pana cand checul devine pufos, ferm si are mici crapaturi la suprafata.
- Il puteti decora dupa preferinte, eu am ales varianta simpla, cu zahar pudra.