Tu ce ai pune peste acest chec cu unt? O glazura densa de ciocolata? crema de vanilie? sau poate multa dulceata de afine? E atat de aromat si pufos incat te poti bucura de el cu zahar praf deasupra sau cu orice topping si crema preferi tu. Il poti folosi ca baza pentru un tort de zi de nastere sau pentru briose rapide. Se potriveste de minune cu orice tava rotunda, dreptunghiulara sau cu forme speciale. Va zic sigur ca e checul perfect cu o aroma intensa de unt datorita deliciosului Elle et Vire nesarat.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 400g faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 pachet de unt Elle et Vire nesarat
  • 2 lingurite extract de lamaie sau zeama si coaja de la o lamaie
  • 300ml lapte condensat (puteti folosi si iaurt grecesc/smantana, dar va lipsi aroma usor caramelizata data de laptele condensat)
  • 200g zahar
  • 7 oua
  1. Instructiuni
  2. Am amestecat faina, praful de copt si un praf de sare.
  3. Am adaugat untul la temperatura camerei.
  4. Am adaugat ouale, zaharul, extractul de lamaie si laptele condensat. Am mixat apoi pana am obtinut un aluat moale, usor si omogen.
  5. Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina si am lasat-o la copt timp de aproximativ 1 ora la 180C. Cand checul capata o nuanta auriu-maronie puteti face testul scobitorii pentru a va asigura ca acesta s-a copt la fel de bine si in interior.
  6. Dupa ce acesta s-a racit complet il puteti pudra cu zahar pudra sau il puteti glazura.