Pastele acestea sunt atat de usor de facut incat e aproape incredibil ca ceva cu niste ingrediente ataaat de basic poate fi atat de bun. Dar da, inca o data mi-a fost demonstrat ca mancarurile simple si cu putine ingrediente sunt cele mai bune.

Cu ocazia aceasta am initiat si pastele primite de la Alto Pasta, o afacere crescuta cu drag si pasiune in Cluj. Eu am folosit pastele rustice pe care acestia le fac folosind doar oua de la gainile crescute chiar de ei, fara adaos de apa sau coloranti. De aici si culoare aurie minunata a pastelor.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 3
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 400g paste
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 usturoi
  • 3-4 ardei iuti mici
  • 1 lingurita de fulgi de chilli
  • Patrunjel
  • Parmezan ras
  1. Instructiuni
  2. Se fierb pastele al dente (putin mai tari) in apa cu sare.
  3. Intr-o tigaie se caleste in uleiul de masline usturoiul curatat, taiat felii subtiri si ardeii iuti.
  4. Adaugati si fulgii de chilli.
  5. Dupa ce pastele au fiert se adauga in tigaia cu ulei, usturoi si ardei iuti
  6. Adaugati si 2-3 linguri din apa de la paste si apoi parmezanul ras.
  7. Amestecati, opriti focul si presarati mult patrunjel proaspat.