Toti iubim clatitele, fie ca sunt subtiri si elastice, groase si pufoase, cu lapte sau cu apa minerala, n-ai cum sa le rezisti.

Si o reteta rapida si usoara de clatite n-ar trebui sa lipseasca din nicio casa, asa ca astazi va voi arata cum pregatesc eu minunatiile acestea. Le puteti adauga tot felul de arome daca planuiti sa le mancati dulci sau le puteti face simple in cazul in care vreti sa mai adaugati branzeturi sau ciuperci in umplutura.

Reteta

  • Timp de gatire: 20 min
  • Persoane: 4
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 200g faina
  • 350ml lapte (puteti folosi si lapte vegetal)
  • 3 oua
  • 50ml ulei
  • 1-2 lingurite de ulei sau un cub de unt pentru prajit.
  • Optional pentru clatite dulci adaugati: 3 linguri de zahar, 1 lingura esenta de vanilie
  1. Instructiuni
  2. Intr-un bol amestecati toate ingredientele de mai sus folosind un tel sau un mixer si omogenizati pana obtineti un aluat lichid, cremos si fara cocoloase.
  3. Intr-o tigaie incinsa, antiaderenta, incaziti bine untul sau uleiul (pe foc mic) si apoi turnati grasimea din tigaie intr-o cana (veti repeta procedeul inainte de fiecare clatita: dupa ce scoateti prima clatita, turnati din nou grasimea pentru 2-3 secunde si apoi turnati iarasi in cana, repetati pentru fiecare clatita).
  4. Cu un polonic turnati in tigaia incinsa suficient aluat cat sa acopere intreaga suprafata.
  5. Coaceti pe ambele parti cate 1-2. minute sau pana cand capata o nuanta auriu maronie, cu margini usor crocante si dantelate.
  6. Repetati cu fiecare clatita.
  7. Savurati-le fie cu toppinguri dulci sau sarate. Le puteti folosi chiar si pentru retete de clatite umplute si gratinate la cuptor.