Credeam pana de curand ca sa pregatesti un Cheesecake la cuptor e ceva foarte complicat. Pana in ziua in care mi-am luat inima in dinti si caserola plina cu tot felul de branzeturi #DeNearuncat si am copt cel mai gustos Cheesecake. A iesit perfect! Blatul de biscuiti fraged si umplutura cremoasa, aromata si densa.
Aveam in frigider mai multe resturi de branzeturi usoare si dulci care se potriveau de minune cu un desert. Asa ca am amestecat crema de branza, mascarpone si putina branza dulce de vaca si am reusit sa salvez la timp cateva produse care poate altfel ar fi ajuns la gunoi. Ba chiar in crusta de biscuiti am strecurat si cateva bucatele de granola uitata in dulap.
Reteta
- Timp de gatire: 60 min
- Persoane: 6
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 100g biscuiti (eu am amestecat si cu 2-3 linguri de granola)
- 50g unt
- 50g zahar (pentru baza)
- 600g de branza ( eu am amestecat branza dulce, crema de branza, mascarpone)
- 2 oua mari
- 2 linguri de faina
- 150g de zahar (pentru umplutura)
- dupa gust: esente de vanilie si lamaie
- Pentru decorat: zahar pudra si fructe
- Instructiuni
- Intr-o tava de copt cu diametru de aproximativ 15cm asezati hartia de copt.
- Intr-un blender mixati biscuitii, untul si cei 75g de zahar. Veti obtine astfel un aluat sfaramicios pe care il intindeti si presati pe tava tapetata cu hartie de copt.
- Intr-un bol larg amestecati branza, ouale, faina, restul de zahar si esentele. Turnati amestecul obtinut peste baza de biscuiti.
- Coaceti aproximativ 45 de minute la 170C sau pana cand Cheesecakeul face o mici crapaturi la exterior, dar este inca moale la mijloc.
- Lasati sa se raceasca complet si decorati cu zahar pudra si fructe.