Am crescut cu acest fel de mancare si imi e ataaat de drag. Sper sa va placa si voua pentru ca imbina tot felul de gusturi si texturi catifelate care par ca au fost facute sa fie impreuna in aceast superb vas de cupru de la Arana (apropo, voi stiati ca daca beti apa sau mancati din vase de cupru va intariti sistemul imunitar?).

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 2 dovlecei
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa
  • 1 cub de concentrat de legume (eu am folosit Vegeta Natur fara monoglutamat)
  • 100ml de apa
  • 300ml smantana de gatit
  • 1 lingurita de faina
  • sare si piper dupa gust
  • Verdeturile preferate proaspete
  1. Instructiuni
  2. Intr-o tigaie incinsa topiti untul peste care puneti ceapa taiata marunt. Amestecati pana cand aceasta devine aurie.
  3. Adaugati dovleceii bine spalati si taiati cubulete de aproximativ 2-3cm si amestecati pana cand si acestia devin aurii si moi.
  4. Daca lichidul lasat de legume nu este suficient, adaugati cei 100ml de apa. Amestecati si lasati sa fiarba impreuna cu cubul de concentrat de legume (aproximativ 5 minute).
  5. Adaugati smantana de gatit (amestecata in prealabil cu lingura de faina si 1-2 linguri din zeama din tigaie) si amestecati constant pana se omogenizeaza complet cu sosul format.
  6. Lasati sa fiarba inca 5 minute si presarati piper rosu si busuioc proaspat imediat dupa ce opriti aragazul.
  7. Este delicios atat cald, dar si rece, cu o felie de paine proaspata si crocanta.