Cascaval pane, sos Tzatziki, rosii coapte, bagheta cu unt si usturoi – cred ca va imaginati cam cum e combinatia asta, nu? Di-vi-na!

Cascavalul pane e “my guilty pleasure”. tzatziki e sosul meu preferat, rosiile coapte sunt in topul garniturilor de vara pe care le strecor pe langa tot felul de preparate si bine am facut! Pentru ca aceasta nebunie colorata a fost un pranz pe cinste.

Sa inmoi un colt de paine prajita cu unt si usturoi in sosul tzatziki si sa musti din cascavalul pane de la Delaco, crocant la exterior, moale si bine topit la interior e o mega experienta.

Toata munca pentru acest preparat s-a redus la cateva minute, pentru ca am folosit cascaval pane de la Delaco pe care l-am gatit cateva minute la cuptor impreuna cu rosiile si festinul a fost gata.

Reteta

  • Timp de gatire: 30 min
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 1 cutie cascaval Pane Delaco
  • Pentru Tzatziki: 300g iaurt grecesc
  • 150g castravete ras
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 1 lingura marar uscat/proaspat tocat fin
  • 2 lingurite oregano
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1-2 ramurele rosii cheery si 1 usturoi.
    Paine prajita
  1. Instructiuni
  2. Incepeti prin a praji sau coace in cuptorul bine incins feliile de cascaval pane (scoase din frigider chiar inainte de prajire – pentru a pastra forma si a nu se topi).
  3. Gatiti pana cand ambele parti sunt aurii si crocante (1-2 min prajit pe fiecare parte / 5-7 minute pe fiecare parte in cuptor la 200C).
  4. Cat timp se gatesc feliile de cascaval, pregatiti rapid sosul Tzatziki amestecand: castravetele dat pe razatoare si bine scurs de apa, iaurtul grecesc, mararul, usturoiul pisat si sarea.
  5. La final stropiti cu ulei de masline si presarati oregano.
  6. Rosiile si usturoiul se pot coace ca atare direct in cuptor, le puteti pune chiar si langa cascavalul pane daca aveti o tava mai mare. Acestea vor fi gata in aproximativ acelasi timp.
  7. Serviti in farfurii intinse astfel: un strat racoros de tzatziki, cascavalul pane Delaco, usturoi, rosii coapte si felii de paine prajita.