Puteti folosi mascarpone in altceva decat in deserturi? Da! Si veti obtine cele mai fine, catifelate si cremoase texturi.
Puteti face acesti cartofi de vis in sos mascarpone – o mancare rapida dar care iti incalzeste sufletul in zilele reci.
Adaugati cateva ierburi proaspete si usturoi pentru un plus de aroma, iar branza Mascarpone de la Delaco va face magie pentru a crea cel mai cremos sos alb pe care l-ati facut vreodata.
Acest preparat poate fi o garnitura grozava, dar credeti-ma ca veti dori sa va bucurati de el fix asa.
`
Reteta
- Timp de gatire: 30 min
- Dificultate: Usor
- Ingrediente
- 700g cartofi mici sau taiati bucatele mici fierti
- 250g mascarpone
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 1 legatura de marar
- 2 linguri de ulei de masline
- sare si piper dupa gust
- apa cat sa acopere amestecul de cartofi si mascarpone
- Instructiuni
- Intr-o tigaie incinsa calim cartofii fierti in ulei de masline.
- Cand devin aurii adaugati ceapa si usturoiul tocat marunt
- Lasati cartofii sa se gateasca impreuna cu ceapa si usturoiul pentru inca 2-3 minute sau pana cand ceapa devine translucida.
- Adaugati branza mascarpone si apa. Amestecati pana cand acestea se omogenizeaza.
- Condimentati cu sare si piper si amestecati usor, lasati sa mai fiarba bana cand sosul se reduce si devine cremos si catifelat.
- Presarati mararul proaspat tocat si savurati acest preparat cald.