Moi la interior, crocanti la exterior, aromati si perfecti de fiecare data, acesti cartofi pot fi garnitura perfecta langa orice fel de mancare sau pot fi un adevarat festin doar ei alaturi de sosul preferat, legume proaspete sau branzeturi. Iar de usturoiul copt nici nu va mai zic ca imi vine sa il intind direct pe paine, atat de cremos e.

Reteta

  • Timp de gatire: 60 min
  • Persoane: 2
  • Dificultate: Usor

  • Ingrediente
  • 6 cartofi mari
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita fulgi de chilli
  • Ierburi proaspete (patrunjel, busuioc sau marar)
  1. Instructiuni
  2. Spalati si curatati foarte bine cartofii, iar daca nu au o coaja groasa si murdara, o puteti pastra pentru extra crocantenie.
  3. Crestati fiecare cartof pe rand (ca si cand i-ati felia), dar nu pana la fund, mai pastrati 2-3 mm cat sa ramana feliile prinse intre ele.
  4. Fierbeti aproximativ 10 minute, dupa care ii mutati repede intr-o tava de copt.
  5. Presarati sare, piper, fulgi de chilli si ulei de masline. Asezati usturoiul taiati in jumatati printre cartofi si stropiti-l si pe acesta cu putin ulei de masline.
  6. Coaceti la 180C timp de 30’ sau pana cand sunt atat de crocanti pe cat va doriti.
  7. Serviti alaturi de sosul preferat, legume proaspete sau branzeturi.